Saturday, February 7, 2009

Klenoder

Helst ska de vara både för små och trasiga när man köper dem, om man ska vara moderiktig vill säga. Ska man sen ha dem på sig och sätta sig i en vit soffa får man ha med sig en plastpåse att sitta på.

Vad pratar vi om?
Jeans!

Jeanstyget innehåller blå indigofärg och det är det som du kan placera i den vita fina soffan om du inte passar dig. Som tur är torrfäller inte alla jeans men de som har en mörk, snygg djupblå färg gör det oftast. (rå och otvättad denim)

Det finns galningar som är sålda på jeans soch om gör det mesta för att få ut det bästa av sina byxor. Exempelvis som att inte tvätta dem på sex månader. Detta för att de slits snyggare och behåller färgen. Ett annat sätt att undvika att stoppa dem i tvättmaskinen på sex månader är att ta på sig dem när man hoppar i badet. Är man sen orolig för att de ska krympa kan man springa runt med dem i lägenheten till de har torkat. Snacka om jobbigt att gå och stå i flera timmar till de är torra. För att sitta ner är det ju inte tal om. Om man tycker att pantalongerna är värda det så kan man alltid kemtvätta dem första gången.

...vi pratar fortfarande om jeans.

Är man inte så tokig så ovanstående behandling behövs så kan man i alla fall tänka på föjande tvättråd: (...om man orkar!)

Tvätta dem separat första gången.
Tvätta dem ut och in.
Tvätta på max 30 grader även om det står en högre temperatur
Överdosera inte tvättmedlet, låt inte byxorna ligga fuktiga i maskinen och packa inte maskinen för hårt för då riskerar du fula förslitningsränder.
Vänd jeansen till rätsidan innan du torkar dem så att färgen inte bleks i vecken.

Mycket väsen för ett par italienska matros-byxor!

Vill man veta mycket om jeans kan man läsa här http://www.jc-online.com/sv/JC-Styles/Jeans/

No comments: