Saturday, August 22, 2009

Mässa här och mässa där

Idag har jag varit på Eco Now mässan i Kista. Den var lite mindre än jag väntat mig men det fanns nog med saker att titta på ändå. Allt från elcyklar, bilar och snålspolande duschmunstycken till ekologiska strumpor, sköljmedel och råkostchips. Jag hade förväntat mig mer framåtskridande design vad gäller ekologiska kläderna men det mesta var myspys ekologiskt bomull/hampa eller tillbaka till naturen kläder. Även om jag inte provade några av kläderna från http://www.dandelionsportswear.se/ så såg de trevliga och mysiga ut. (Tyvärr verkar de inte visa sina kläder på hemsidan.)

Bland kläderna var det mest barnkläderna som hade potential att dra fram plånboken.
http://www.ecokid.se//kid.se/

Det fanns en del ekologiska leksaker. Jag kände på något nytt innovativt bygg material. Det var färgad sand och något bindemedel som gjorde att det såg ut som sockervadd, kändes som lera och föll isär som jäst.
Inte för att jag personligen tycker att denna leksak är så inspirerande men den är bättre i bambu än i plast. http://www.ekokul.se/

Förutom barnkläder och leksaker fanns även http://www.earthfriendlybaby.com/ som säljer shampo, lotion, massageolja m.m via http://www.imsevimse.se/


Det är inte alltid ekologiska produkter har så roliga förpackningar men dessa avslöjar liksom inte på utsidan att det är en ekologisk vara. Jag förutsätter att förpackandet av produkterna är lika miljövänlig som innehållet...

Utbudet av hudvård och kosmetik för vuxna var inte så stort http://www.weleda.se/ , http://www.eco-cosmetics.com/ , http://www.lacordier.se/ och http://www.ecohair.se/ som är en frisörsalong i Stockholm.

Jag hade gärna sett mer av grön design som till exempel väskorna av återvunna plastbanderoller eller bälten av gamla brandslangar från http://www.ecoistic.se/
Snygga och roliga prylar, skor och kläder finner man också på cybervaruhuset http://www.gemenskapgron.se/

http://www.hampavaruhuset.se/ hade en del roliga väskor och skor. Jag har idag lärt mig att hampa på latin heter cannabis sativa och det man röker på är en nära släkting till sativa.

http://www.hermansekohandel.se/ är en livsmedelsbutik med allt vad en vanlig butik har till skillnad att hela utbudet är ekologiskt. Tegnergatan 3 så då behöver man inte åka till Butik grön i Håga.

För lite sofistikerat glitter och glamour så föll smyckena från http://www.lavishdesign.se/ mig i smaken.


Vet du att det finns ekologiskt sköljmedel? Det finns det! Jag kan ju tycka att det mest miljövänliga alternativet är inget sköljmedel alls...men det är jag det. På http://www.ekogrossisten.se/ hittar man lite smått och gott som är användbart i vardagen och världen.
Det miljövänligast av allt är ju förstås att inte konsumera över huvud taget förutom det allra nödvändigaste. Sen är det ju så att ju bättre man har det desto fler nödvändiga saker tillkommer. Det näst bästa måste vara att köpa second hand och återanvänt. Kom ihåg http://www.blocket.se/ , Myrorna, Stadsmissionen och alla andra loppisar och second hand. Är du del av en barnfamilj kanske http://www.loppi.se/ kan vara en "hit".

(redigerat: rensat upp lite, blev sent igår, saknades ett "kan", etiketter)

2 comments:

Devoted said...

Är det bättre med bambu än plast? Jag trodde man dödar pandor med bambu?

Pinglan said...

Är bambun ekologisk så är den odlad och påverkar inte pandorna. Det var tydligen de stora träden man ville åt förut och när man avverkade dem så förstörde man bambun som var undervegetation och då försvan maten för pandorna.