Saturday, August 29, 2009

Glass

..är en fantastisk uppfinning! Och det är luften och minusgraderna som gör det. När glass har smält är det bara en söt, sliskig soppa.

Jag ska sluta äta GB kulglass. Den är helt onödig! Siaglass går ann men det är lite på gränsen. Lejonet och Björnen är däremot en fröjd för tungan. (deras kokosglass har dock mött sin överman på Fridhemsplan) Saffransglassen är gudomlig!

Ni som har ögon för glass har naturligtvis märkt att det har ploppat upp, i alla fall ett fast stånd (på övervåningen till "Plattan") och en butik för Ben n Jerry's glass. (Västerlånggatan i Gamla Stan) Vad har det tagit för Ben n Jerry's att resa över Atlanten? Alldeles för länge! Jag minns när min bror för 15 år sen kom hem från USA och berättade om sina möten med Ben n Jerry's. Men bättre sent än aldrig. (Den har dock funnits i butik sen ett tag tillbaka.) En annan god glass i samma genre är Häagen-Dazs. Cookies n Cream går inte av för hackor, inte heller Baileys Irish Cream eller Chocolate Chip Cookie Dough.

Italiensk glass är ett himmelrike för smaklökarna. Det finns naturligtvis både bra, bätte och supergod Italiensk glass. Ett säkert kort är Gelateria Italiana på Drottningholmsvägen 22 vid fridhemsplan. Jag kan rekommendera deras kokosglass. Gillar man chili och choklad ska man välja deras Erotikon, den är verkligen het för att vara glass. Pistage är också alltid gott. Deras utbud kan ändras från dag till dag så det är alltid spännande att gå dit. Vad sägs om Gurksorbet? Den smakar gurka. Konstigt!

(redigerat: etiketter)

No comments: