Saturday, March 31, 2007

Vädrar sommar


Pratade precis med en kompis i Afrika som sa att det var "hot in Africa" för tillfället. Jag berättade för honom att det endast är ett fåtal dagar per år i Sverige som kan klassificeras som "hot". Övriga dagar benämns "varm, kold or kolder", i alla fall enligt mig.

Det var ca två veckor sen det började lukta vår i luften. De där första dagarna när solen tittar fram men det fortfarande är kallt i luften. Jag vet inte exakt vad det är som gör det men det luktar i alla fall speciellt och luften känns på ett särskilt sätt mot huden. En föraning av vad som komma skall med kortärmat, kjol och barfota.
Den här veckan har det varit strålande fint väder och varmt. Nu luktar det inte bara vår, nu är det vår, med allt vad det innebär; snö, regn, nollgrader?! Nu när våren har kommit så sker steg två i acklimatiseringsprocessen från dunjacka, snor, halsduk och mörker...aha-upplevelsen och känslan av vad sommaren faktiskt innebär. (under förutsättningen att sommaren blir varm och solig) Det finns hopp för oss nordbor när det är ljust, varmt och diverse kokongbeteenden avtar. Det är just i fas två som ljuset verkligen går upp i dubbel bemärkelse-Jösses vad det är skönt med sommar!

No comments: