Till alla fataya älskare, här kommer lite hjälp för den som vill prova
Blanda vetemjöl, torrjäst, bikarbonat och salt med vatten och olja. Arbeta degen seg och låt den jäsa. Eftersom det inte finns recept i Senegal och allt tillreds på känsla så är det svårt att veta hur mycket av varje ingrediens som ska i. Men här kommer en ögonmåttsuppskattning (förutom mjölet som var 1 kg):
1 kg vetemjöl
salt, kanske 2 tsk (jämför med andra brödrecept)
1 tsk? bikarbonat
1 tsk torrjäst
olja
2,5 dl vatten
Att låta degen jäsa i solen under dagen som i det här exemplet kan kanske vara lite svårt i det svenska klimatet.
Stöt chili och jumbo
Koka och rensa fisken, stöt ner den tillsammans med kryddorna ovan
Inuti degen stoppar man fiskröran
Så här kan det se ut när man gör Saly-fataya. Binta-fataya brukar vara lite större och inte lika knapriga.
No comments:
Post a Comment